rijbewijs ingevorderd

U heeft een rijontzegging gehad en uw rijbewijs was ingevorderd. U heeft inmiddels weer een auto gekocht en wilt deze nu gaan verzekeren. Of u heeft van uw huidige verzekeraar een afwijzing ontvangen. De verzekeraar wenst u niet te accepteren. Wij kunnen uw auto wel verzekeren. Dit doen wij bij Rialto verzekeringen. Deze verzekeraar werkt alleen samen met gespecialiseerde agenten. Wij zijn preferred dealer van Rialto Verzekeringen en begeleiden u bij de aanvraag van een offerte en aanvraag van een Rialto autoverzekering.Rijbewijs terugkrijgen
In onderstaande instructiefilm van de website rijbewijsingevorderd.nl kunt u precies zien welke procedure er gevolgd moet worden om uw rijbewijs eventueel terug te krijgen. Heeft u uw rijbewijs nodig voor bijvoorbeeld uw beroep dan kan het nuttig zijn een advocaat voor u het werkt te laten doen. Zij weten tenslotte de juiste juridische wegen te bewandelen. Zoekt u een gespecialiseerd advocatenkantoor in het terugkrijgen van uw rijbewijs klik dan op de film.

Youtube video: Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.Aanmelding bij Stichting CIS
Als een persoon een rijontzegging heeft gehad zal dit door het OM worden aangemeld in een landelijke database waar verzekeraars gebruik van maken. De bezitter en/of bestuurder van dat voertuig zal in de databank van Stichting CIS worden geregistreerd. Elke verzekeraar bekijkt in dit systeem of u wel of niet acceptabel bent. In het geval van een rijontzegging heeft dus geen zin om bij 'reguliere' verzekeraars een verzekering aan te vragen. De acceptant(en) van deze verzekeraar(s) zal in in de meeste gevallen uw aanvraag toch afwijzen.

Uw huidige autoverzekeraar op de hoogte stellen
Wat veel mensen niet weten is dat zij, als zij nog een motorrijtuigenverzekering hebben lopen, dat zij hun verzekeraar op de hoogte moeten stellen van de rijbevoegdheidsontzegging. Dit is een verplichting die de verzekeringsnemer contractueel is aangegaan met de verzekeraar bij het afsluiten van hun autoverzekering. Kijkt u zelf uw polisvoorwaarden er maar op na.
 

Laatste nieuws omtrent ontzegging rijbevoegdheid:
 

Alcoholslot afgeschaft / volledig rijverbod 19-02-2016
Het alcoholslot in auto’s is verleden tijd. Het programma zal niet meer worden opgelegd, staat in een brief die minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) donderdag aan de Tweede Kamer heeft geschreven.Het alcoholslot is een startonderbreker die wordt ingebouwd in de auto. De bestuurder moet voor het starten in het apparaat blazen. De auto start niet als de bestuurder te veel heeft gedronken. Voorheen legde het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zo’n slot op aan drankrijders. Dit viel onder het bestuursrecht en de veroordeelde kon daarvoor op vrijwillige basis kiezen. Maar de Hoge Raad en de Raad van State staken daar vorig voorjaar een stokje voor.

Langer rijontzetting

Het kabinet heeft onderzocht of ook de rechter een alcoholslot kan opleggen, maar dat zal niet zo snel gebeuren is de verwachting. Volgens Van der Steur betekent het eind van het alcoholslot dat de rechter voortaan eerder én langer een ontzegging van de rijbevoegdheid zal opleggen. Dan mag de betrokkene helemaal niet rijden. Van der Steur onderzoekt nog op welke manier dit rijverbod strenger kan worden gecontroleerd.

Strafpunt

Sinds begin deze maand krijgen bestuurders die definitief zijn veroordeeld voor het rijden onder invloed een brief thuis. Daarin staat dat ze een eerste strafpunt hebben. Als ze binnen vijf jaar opnieuw daarvoor worden veroordeeld, zijn ze hun rijbewijs kwijt. Daarnaast wil de minister dat mensen die ernstige verkeersdelicten plegen of mensen die vaker de fout in gaan, strenger worden aangepakt. Hij denkt aan een systeem waarbij de straf of boete steeds hoger wordt als iemand vaker overtredingen maakt.

PVDA en VVD: Levenslange rijontzegging moet mogelijk zijn 25-01-2016
Drankrijders die keer op keer de fout in gaan, moeten een levenslang rijverbod kunnen krijgen. Dat vinden de regeringspartijen VVD en de PvdA. Nu kan een rechter nog voor maximaal tien jaar een rijverbod opleggen. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Gerrit G., de man die vorig jaar met drank op baby Milan doodreed in Lutten. Hij bleek al veel vaker met een slok op te hebben gereden. "Dit soort mensen hebben wat ons betreft het recht verloren om nog achter het stuur te kruipen", zegt VVD-Kamerlid Barbara Visser tegen RTL Nieuws. Nu kun je na ernstige gevallen, zoals doorrijden na een ongeluk of het veroorzaken van een dodelijk ongeluk, voor maximaal vijf jaar een rijontzegging krijgen. Als je al eens in de fout bent gegaan, kan de rechter een rijontzegging van maximaal tien jaar opleggen.

Geen vervolging na alcoholslot 22-09-2014
Het Openbaar Ministerie mag mensen die een alcoholslot in hun auto hebben gekregen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), niet verder vervolgen. De installatie van het alcoholslot is straf genoeg. Dat heeft het Gerechtshof in Den Haag geoordeeld. Volgens het Hof zou verdere vervolging voor hetzelfde feit dubbelop zijn. Dat is wettelijk verboden. Het OM is van mening dat installatie van een alcoholslot een bestuursrechtelijke sanctie is die buiten het strafrecht valt.

Dronken
Het CBR kan het inbouwen van een alcoholslot verplicht opleggen als iemand dronken achter het stuur wordt betrapt, ook als het een eerste overtreding betreft. Installatie kost tussen de 4.000 en 5.000 euro, en de drankrijder moet dat zelf betalen. Bij het weigeren van het alcoholslot wordt het rijbewijs van de automobilist voor vijf jaar ingenomen. De zaak was aangespannen door drie mensen die waren veroordeeld voor het rijden onder invloed, nadat ze al een alcoholslot hadden gekregen. Het alcoholslot is een apparaatje waarin mensen voor vertrek moeten blazen. Als ze te veel hebben gedronken, start de motor niet. Ook tijdens de rit moet er op onregelmatige momenten worden geblazen. Beginnende bestuurders krijgen een alcoholslot als ze 1 tot 1,8 promille alcohol in hun bloed hebben. Bij ervaren bestuurders ligt de ondergrens op 1,3 promille.

Combinatie drank en drugs in verkeer altijd en zwaar bestraft 04-02-2014
Er komt een zerotolerance-beleid voor automobilisten die drugs en alcohol combineren. Zelfs één biertje samen met één joint zal al genoeg zijn voor een fikse straf. Het OM mag in de toekomst hogere straffen eisen voor mensen die drugs en alcohol combineren. Ook gaat er een nul-limiet gelden: zelfs bij het kleinste spoortje van een stof zal de gebruiker strafbaar zijn.
Wetsvoorstel
Dat staat allemaal in een wetsvoorstel van ministers Opstelten en Schultz dat vandaag naar de Tweede Kamer gaat. De wet moet juli volgend jaar zijn ingevoerd. Het combineren van verdovende middelen vergroot de kans op ongelukken in het verkeer. Met een speekseltest kan de politie tegenwoordig snel drugs opsporen. Voor alcohol bestaat de bekende blaastest.

Alcoholslot ook in Truck 31-01-2014
Het alcoholslot mag ook in vrachtwagens en bussen worden ingebouwd. Dat heeft minister Schultz van Haegen ( infrastructuur ) beslist. Voor beroepschauffers betekent het dat ze kunnen blijven werken als ze in privetijd met veel te veel alcohol achter het stuur zijn betrapt. Tot dusverre kon het alcoholslot alleen in personenauto's worden ingebouwd. Dat had grote gevolgen voor mensen met een groot rijbewijs. Zij konden als ze over de schreef gingen fluiten naar hun baan, omdat ze na een heterdaadje twee jaar lang geen bus of vrachtwagen mochten besturen. Dat verandert nu de minister heeft besloten dat ook grote voertuigen met het slot mogen worden uitgerust.

Rijden zonder rijbewijs door psychiaters 10-01-2014
Vele duizenden automobilisten dreigen hun rijbewijs kwijt te raken, omdat ze niet medisch gekeurd kunnen worden. Een groot aantal psychiaters in ons land weigert nog langer mensen te onderzoeken. Ze weigeren omdat de maximale vergoeding daarvoor fors is verlaagd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het CBR verwijst jaarlijks ongeveer 75.000 mensen naar een specialist voor een medische keuring, bijvoorbeeld door oogarts, cardioloog of neuroloog. Daarvan moeten er achtduizend door een psychiater worden onderzocht. Het merendeel daarvan (zo’n 5000 mensen) vanwege rijden onder invloed van alcohol en/of drugs in het verleden. Zo’n drieduizend mensen moeten psychiatrisch gekeurd worden om een medische reden, bijvoorbeeld vanwege adhd of ASS (autisme spectrum stoornis). Dat stelt het CBR, nadat zij overstelpt werd met telefoontjes van verontruste chauffeurs die geen afspraak kunnen maken bij de psychiaters voor hun verplichte (her)keuring. Hierdoor lopen zij de kans dat ze niet op tijd het rijbewijs kunnen vernieuwen en niet meer mogen rijden. Konden psychiaters voorheen ongestraft € 243 in rekening brengen voor een keuring, ook al duurde die vaak maar vijf minuten, nu heeft de NZa bepaald dat ze per kwartier betaald worden en kan maximaal nog €195,20 per uur worden verdiend. „Hoewel wij niet verantwoordelijk zijn voor de specialistentarieven, betreuren wij deze gang van zaken. We zetten daarom alles op alles om onze klanten goed te informeren en waar mogelijk te helpen. Zo vragen we psychiaters die nog wel willen keuren of ze extra keuringen willen doen bij mensen wiens rijbewijs op korte termijn verloopt. De reden die wordt aangegeven is simpel; artsen zeggen dat een keuring niet meer kostendekkend is. Daarom plannen ze nauwelijks nog mensen in”, zegt Nathalie Dingeldein van het CBR. „Omdat nu een groot deel van de psychiaters geen keuringen uitvoert komt al het werk in handen van een klein groepje die dat wel wil. Maar die hebben natuurlijk ook nog hun andere werk. Daardoor denken wij dat er lange wachttijden ontstaan”, meent de woordvoerder „en mensen weken of maanden zonder rijbewijs komen te zitten.” Dingeldein: „We hebben aan de bel getrokken bij de NZa en de Orde van Medisch Specialisten en hopen dat ze de problemen kunnen oplossen. Vandaag zullen we mensen die ermee te maken krijgen op de hoogte stellen.” De Orde van Medisch Specialisten laat weten bezwaar te hebben aangetekend bij de NZa over de tariefsverlaging.

Minder mensen met Alcoholslot 02-10-2013
Duizenden betrapte drankrijders staan voor langere tijd hun rijbewijs af omdat ze niet deelnemen aan het verplichte alcoholslotprogramma.
Uit cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) blijkt dat de helft van de 6.000 automobilisten die deze sanctie opgelegd hebben gekregen, vooralsnog niet meedoet, meldt dagblad Metro. Dit houdt in dat ze voor onbepaalde tijd niet mogen rijden. Ze hebben vijf jaar bedenktijd om alsnog een slot in hun auto te laten zetten. Volgens Rob van Beekum van het CBR is het programma voor veel mensen te duur. "Mensen willen of kunnen het gewoon niet betalen of willen eerst nog sparen.'' Het alcoholslotprogramma behelst een cursus en twee jaar lang een slot in de auto waardoor die alleen start als een nuchter persoon heeft geblazen. Het programma kost zo'n 4.000 euro.

Geen rijontzegging voor onverzekerde recidivist. 06-02-2012
Het Gerechtshof in Leeuwarden is niet meegegaan in de eis van het Openbaar Ministerie om een rijontzegging op te leggen aan een onverzekerde recidivist. Per 1 juli 2011 is de constatering via een registercontrole dat een auto of motor niet verzekerd is 'Vermulderd'. Het Hof Leeuwarden heeft in september vorig jaar beslist dat voor dat feit door de rechter geen rijontzegging meer kan worden opgelegd. Het OM heeft door een op 1 januari 2012 van kracht wordende richtlijn alsnog geprobeerd om een rijontzegging opgelegd te krijgen als vóór 1 juli 2011 voor de vierde keer is vastgesteld dat een auto of motor niet verzekerd is. Vrijdag heeft het Hof Leeuwarden beslist dat ook in dat geval alleen een geldboete van € 380,- kan worden opgelegd. Argumentatie: bij verandering in de wetgeving na het tijdstip waarop het feit is begaan, worden de voor de verdachte gunstigste bepalingen toegepast.

Werkwijze van het alcoholslot
Een alcoholslot is een startonderbreker in de auto waar de bestuurder eerst in moet blazen voordat de auto start. Als de bestuurder een alcoholpromillage boven 0,2 heeft, start de auto niet. Het blaasapparaat is in de auto ingebouwd en registreert gegevens over hoe vaak er geblazen wordt, met welk promillage, op welke dag en op welk tijdstip. Ook registreert het apparaat eventuele fraudepogingen. Mensen met een alcoholslot moeten om de 6 weken de 'blaasgegevens' laten uitlezen. Om fraude te voorkomen, bijvoorbeeld iemand anders laten blazen voor het starten, moet de bestuurder onderweg nogmaals een aantal keer blazen. Dit is de zogenaamde hertest. De test wordt door een optisch en akoestisch signaal ruim van tevoren aangekondigd. De bestuurder kan de test maximaal 12 minuten uitstellen als blazen vanwege de verkeerssituatie niet mogelijk is. Alcoholsloten controleren de adem op vochtgehalte en warmte om de kans op fraude verder te beperken.

Autoverzekering na alcohol / drugs / snelheid
Bent u op zoek naar een autoverzekering nadat u met uw auto bent aangehouden met te veel alcohol of drugs? Of heeft u te snel gereden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van auto's waarvan bezitters hun rijbewijs ( tijdelijk ) zijn kwijtgeraakt. Bel voor een offerte of vul dit contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. U mag ons ook bellen op telefoonnummer 0725092263. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag. Wij kunnen uw auto dezelfde dag nog verzekeren.
 

Contactgegevens ontzeggingrijbevoegdheid.nl:

Telefoonnummer: 085 2100 104 ( ma. / zat. van 09:00 tot 17:00 )

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819.

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag