CIS registratie

Wanneer u als consument een verzekering aanvraagt of als u een schadeclaim indient bij uw verzekeraar kan deze een controle via de CIS databank doen. Stichting CIS doet het beheer van deze gegevens. Iedereen kan met CIS te maken krijgen. Als er gegevens in staan omdat u de afgelopen jaren een rijontzegging heeft gehad dan kan de verzekeraar daar consequenties aan verbinden door u niet te accepteren.

CIS registratie: Rijontzegging

 Bij Stichting CIS staan de volgende meldingen van iemand opgeslagen:

Wilt u een verzekering met CIS registratie afsluiten?

Vul het contactformulier in en onze medewerkers nemen spoedig telefonisch contact met u op voor het maken van een offerte.
Of u neemt contact op via Tel. 085 2100 104 ma. | zat. 09:00 - 17:00 of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819.

Contactformulier


Een verzekering afsluiten met een CIS registratie
Wanneer de verzekeraar heeft besloten, mede op basis van de gegevens die de CIS Databank ter beschikking heeft gesteld, niet over te gaan tot acceptatie dan kunt u alsnog bij ons een verzekering aanvragen. Wij bieden een oplossing aan voor de autoverzekering, andere voertuigen alsmede een aansprakelijkheidsverzekering en alle woonverzekeringen.

Inzage in uw CIS registratie
Wanneer persoonsgegevens van u worden geregistreerd, heeft u het recht om te weten welke gegevens over u zijn verwerkt. Als u wilt weten welke gegevens over u in de CIS databank zijn opgenomen, dan kunt u deze hier opvragen door middel van het klikken op het inzageformulier.

Stichting Centraal Informatie Systeem
Het systeem vertrouwelijke mededelingen en malusregistratie wordt in de volksmond ook wel de 'zwarte lijst' genoemd. De lijst vermeldt personen die om een bepaalde reden een verzekering zijn geweigerd of opgezegd. Ook mensen met een ontzegging van de rijbevoegdheid staan vermeld. Tevens zijn de mensen die in de negatieve schadevrije jaren (maluspositie) beland zijn en wiens verzekering beƫindigd/geschorst is opgenomen. Het systeem wordt bijgehouden door Stichting Centraal Informatie Systeem voor in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen (CIS). Alleen de verzekeraars (dus niet de tussenpersonen) kunnen een registratie doorvoeren of verwijderen. De gegevens blijven vijf jaar staan. Alleen de EVR meldingen blijven maximaal 8 jaar staan. De personen met een maluspositie blijven echter vijftien maanden vermeld staan. De verzekeraars raadplegen het systeem altijd voordat zij overgaan tot het afsluiten van een verzekering. Iemand die op de lijst voorkomt wordt zelden geaccepteerd. Op www.ontzeggingrijbevoegdheid.nl kunt u alsnog een offerte aanvragen en/of een verzekering afsluiten.

Schademelding(-en):
In de databank van CIS worden alle schademeldingen (claims) opgenomen die bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten worden ontvangen. Het maakt daarbij niet uit wie er schuld heeft aan de schade of dat een schade niet gedekt is volgens de voorwaarden. Van iedere claim worden alleen de feitelijke gegevens en de persoonsgegevens van alle betrokkenen vastgelegd.

Stichting CIS bij rijontzegging:
Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft goedkeuring verleend voor registratie van ontzeggingen van de rijbevoegdheid in de databank van de Stichting CIS. Het is voor de verzekeraar van motorvoertuigen immers van belang om te weten of het rijbewijs van een verzekerde (tijdelijk) is ingetrokken door bijvoorbeeld alcohol. De gegevens van de rijontzeggingen worden aangeleverd door de overheid en niet door verzekeraars. Indien u een ontzegging van de rijbevoegdheid hebt gehad dan staat u in dit systeem geregistreerd. Het verzwijgen van het feit dat u een ontzegging van de rijbevoegdheid hebt gehad heeft geen zin. Een 'reguliere' autoverzekeraar wenst geen klanten te accepteren met een rijontzegging. En zeker niet een klant die een rijontzegging heeft gehad door alcohol.

Contactgegevens ontzeggingrijbevoegdheid.nl:

Telefoonnummer: 085 2100 104 ( ma. / zat. van 09:00 tot 17:00 )