CIS rijontzegging

Door een ontzegging van de rijbevoegdheid is het moeilijk om een autoverzekering of een andere verzekering voor een gemotoriseerd voertuig aan te vragen. Door de ontzegging van de rijbevoegdheid heeft u bij Stichting CIS een CIS melding op uw naam staan. De registratie start 1 dag nadat u weer rijbevoegd bent en duurt 5 jaar. De meeste verzekeraars zullen u op basis van een rijontzegging afwijzen. Wij leggen u beknopt uit wat een CIS registratie is en hoe u alsnog een autoverzekering of een andere verzekering kunt afsluiten.

Wat is een CIS registratie precies?

Voor sommige met name genoemde gebeurtenissen mogen verzekeraars en gevolmachtigde agenten van verzekeraars tezamen met de Stichting Waarborgfonds een registratie van u aanmaken in de CIS databank. Mede door de gegevens die in de CIS Databank staan kan de verzekeraar besluiten om niet tot acceptatie over te gaan. Dat kan zowel bij een nieuwe of reeds bestaande verzekering van toepassing zijn.

Mag een verzekeraar op basis van CIS weigeren?

Verzekeraars hebben hun eigen acceptatiebeleid. Zij mogen daarom zelf bepalen wie zij wel of niet als klant wensen te accepteren. 

Welke CIS registraties zijn er:

Hoelang blijven registraties in de CIS databank staan?

Verzekeren met CIS

Verzekeren na een rijontzegging is bij ons geen probleem. Via ontzeggingrijbevoegdheid.nl kunt u voor elke auto, scooter of bestelauto een offerte en verzekering aanvragen. We luisteren eerst goed naar uw verhaal. Vervolgens sturen we u gelijk een offerte toe. Een offerte is altijd vrijblijvend. U beslist zelf of u de verzekering wenst af te sluiten. Neem telefonisch contact op voor een offerte: Tel. 0852100104 ma | zat 09:00 - 17:00.

Contactformulier