Rijontzegging door drugs

U heeft als gevolg van drugsmisbruik een ontzegging van de rijbevoegdheid gehad. Naar alle waarschijnlijkheid bent u er nu achter gekomen dat u uw voertuig niet meer regulier kunt verzekeren. Via ons kunt u, wanneer u uw rijbewijs bent kwijtgeraakt als gevolg van drugsmisbruik ( of andere verdovende middelen ), nog wel een verzekering afsluiten. Wij werken namelijk samen met de Vereende, een maatschappij welke 'bijzondere risico's' verzekert. Wanneer u een rijontzegging als gevolg van drugsmisbruik heeft gekregen, dan staat dit geadministreerd bij Stichting CIS. Dat is een databank van verzekeraars. Door het geadministreerde kunt u zich, waarschijnlijk voor de komende 5 jaar, niet meer regulier verzekeren. 

Verzekeren na een rijontzegging als gevolg van drugsgebruik

Uit cijfers is gebleken dat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers als gevolg van alcohol- of drugsmisbruik de afgelopen jaren verdrievoudigd is. Volgens de politie is dit te wijten aan de toename van het gebruik van bijvoorbeeld lachgas of een combinatie van drugs en alcohol. Zoals te lezen is op onze pagina over alcohol, wordt er voor het gebruik van drugs uiteraard ook een maximaal toegestane hoeveelheid gehanteerd. Rijden onder invloed van drugs wordt zwaar bestraft. Zelfs voor 'lichte' gevallen geldt een onvoorwaardelijke rijontzegging. Na een rijontzegging is het vrijwel onmogelijk uw voertuig nog regulier te verzekeren. Via ons kunt u nog wel een verzekering afsluiten.

U kunt voor de volgende verzekeringen bij ons terecht:

- autoverzekering
- bestelautoverzekering
- scooterverzekering
- bromfietsverzekering
- motorverzekering
- brommobielverzekering
- mmbs verzekering
- bedrijfsautoverzekering
- andere motorvoertuigen


Gelukkig kunnen wij u, ondanks de rijontzegging door drugsgebruik, wel verzekeren!

Vul het contactformulier in. Onze medewerkers nemen spoedig telefonisch contact met u op voor het maken van een offerte.
Of neemt contact op via Tel. 085 2100 104 ma. | zat. 09:00 - 17:00 of stel uw vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819

Contactformulier


Download polisvoorwaarden van de Vereende Verzekeringen 

Algemene polisvoorwaarden de Vereende Verzekeringen

Polisvoorwaarden Autoverzekering de Vereende Verzekeringen

Polisvoorwaarden Schadeverzekering voor inzittenden de Vereende Verzekeringen

Polisvoorwaarden Rechtsbijstand verkeer de Vereende Verzekeringen

Voor een verzekering van de Vereende geldt een aantal voorwaarden:

Contactgegevens ontzeggingrijbevoegdheid.nl:

Telefoonnummer: 085 2100 104 ( ma. / zat. van 09:00 tot 17:00 )

of stel uw vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819.